Monday, March 13, 2006

Caving og glowworms

I dag skulle jeg saa ud paa caving trip. Caving bestaar mere eller mindre i at man ifoerer sig en vaaddragt, hjaelm og lignende og finder en badering der passer en i stoerrelsen. Denne skal man saa bruge til at flyde rundt nede i en grotte - underground adventure, awesome! En af "sevaerdighederne" ved grotterne i Waitomo er de saakaldte Glowworms, smaa selvlysende maddiker - lyder ret klamt, hvilket det vel ogsaa er, men det skulle vaere et temmeligt flot syn naar der er tusindvis af dem i den samme grotte.

Vi startede med at blive hentet fra vores hostel og koert hen til firmaets hjemsted hvor vi blev ifoert vaaddragt, hjelm, div. beskyttelsesgrej, sko und so weiter. Herefter tilbage i en minibus og ud til et hul i klippen som vi saa tilsynladende skulle ned i :) Temmeligt snaevert, men ned kom vi da, saa vores introduktion foregik i en lille grotte hvor vi sad en 12 deltagere og to intstruktoerer, blandt de stoerste edderkopper jeg hidtil har set paa vores rejse. Ioevrigt skulle vi inden vi startede lege navneleg hvor vi skulle sige vores navn, hjemland og et filmquote som de andre saa skulle gaette... Spoejst :)

Det foerste af turen i grotterne foregik til fods hvor jeg optil flere gange hamrede hovedet ind i stalaktitterne. Herefter kom vi til et vandfald paa en halvandens meters penge hvor man bare skulle saette baderingen paa roeven og lade sig falde bagover - kanon :O) Og saa ellers flyde videre ind i moerket. Grotterne varierer utroligt meget - nogle steder skal man naermest kravle, og andre steder er der pludselig 30 meter til toppen. Efter et par flydeture og nogle flere spring fra vandfald fik vi at vide at vi skulle danne et langt "tog", dvs. at den foran en tog fat i ens foedder, man holdte i den bagved ens foedder osv. Herefter bad instruktoererne os om at slukke lamperne paa hjelmene, og saa blev man ellers trukket afsted og kunne ligge og kigge op og betragte utaellelige maengder af glowworms - wauw! Det var fandme flot. Herefter skulle vi igen taende lampen og flyde videre hver for sig, indtil vi kom til et sted hvor vi saa igen skulle slukke lamperne og denne gang flyde afsted paa egen haand. Paa slutningen af denne del af turen uddelte instruktoererne chokoladebar som blev spist med stor fornoejelse :O) Resten af turen bestod af flere spring fra vandfald osv. - jolly good fun!

Da vi kom op af grotterne igen gik vi fem minutter for at komme tilbage til bilen, og droenede tilbage og fik et varmt bad og noget varm mad. Dette var ret tiltraengt eftersom vandet nede i grotten kun var 13 grader varmt... Bhrrr.

En times tid senere gik bussen igen, denne gang mod Taupo - byen hvor vi forhaabentlig kommer til at Skydive! Paa vejen til Taupo kom vi forbi Huka Falls - et nydeligt springvand med turkisblaat vand.

Har selvfoelgelig ogsaa billeder herfra, saa haaber satme at den cd dukker op igen...

I Taupo chekede vi ind paa Urban Retreat, som desvaerre viste sig at vaere det vaeste lortehostel vi har vaeret paa indtil videre :( Paa vores vaerelse fiser vinden ind igennem vinduerne selvom de er lukkede, koekkenet er lille og hamrende klamt, og der er intet sted man kan sidde og spise i ro og fred. Desuden er toiletterne klamme, alting er i stykker og jeg kunne blive ved. Og saa har vi betalt for tre naetter. Grrrr. Vi har tre naetter da KiwiExperience ikke lige havde informeret os om at vores bus til East As (oestkysten) turen kun gaar mandag, onsdag og fredag. Saa vi er noedt til at "spilde" en dag yderligere af vores kostbare tid (vi har kun en maaned i NZ, og det er ikke meget naar man skal naa begge oeer) i Taupo. Derfor har vi tilmeldt os Tongariro Crossing, som skulle vaere en af de bedste vandreture i verden. Men vigtigst af alt har vi tilmeldt os til Skydive! :D

Om aftenen gik vi med Mark og Signe i biffen, da vi ikke kunne holde ud at vaere paa det lortested vi boede. Det var faktisk ret rart at vaere i biffen og se en film igen og slappe helt af. Desuden var det en ganske udmaerket film, Firewall med Harrison Ford.

Skydive i morgen - hvis ellers vejret holder :O)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home