Sunday, June 18, 2006

What to do in Surfers Paradise?


Da vi her den 23. starter på vores farmerkursus og derefter skal arbejde i nogle måneder har vi noget tid at "slå ihjel" de næste 2-3 ugers tid. Dette har vi fundet en løsning på. Da vi i går aftes ankom til Surfers Paradise fangede en brocure ved en informationsbod min opmærksomhed - Warner Brothers Movie World! En forlystelses- og temapark (ala Disneyland) - har hørt en del om Movie World i USA, og anede faktisk ikke at der var en i Australien, så det vækkede et barnlig trang til at komme "ud og lege" :O)


Henriette viste sig at være med på idéen, og ville iøvrigt også gerne til Sea World, en anden forlystelsespark i området, hvor man bl.a. kan se delfinshow og andet spas. Da vi som sagt havde noget tid at "slå ihjel" (ikke at det ville være noget problem), blev vi hurtigt enige om at købe et turpas til $159 som giver os fri adgang til tre af de fire forlystelsesparker i området - Wet 'N' Wild, Seaworld og Warner Brothers Movie World - så havde vi da i hvert fald noget at tage os til :o)


Så noget af det første vi gjorde den første morgen vi vågnede op i Surfers Paradise var at købe vores turpas. Efter et smut forbi Woolies spiste vi morgenmad på bagklappen af vores bil, som fungerer ganske udemærket som bænk/bord. Mens vi sad og fråede kom der et australsk ægtepar forbi og gav os en eller anden venlig kommentar til vores morgenmad på bilen som ingen af os fattede. Men fem minutter senere kom de forbi igen den anden vej, hvor de spurgte hvor vi var fra og lignende, hvorefter vi faldt i snak med dem i et godt stykke tid. Viste sig at de havde været en hel del interessante steder i verden (incl. Europa) - manden var oprindeligt fra England, men havde i en relativ ung alder flyttet til New Zealand, for derefter senere at flytte til Australien, som han, udfra sin erfaring med at bo i et par forskellige lande, betragtede som the best country in the world. Er tilbøjelig til at give ham ret :O) Anyway, vi fik os en god hyggesnak og de foreslog desuden et sted lidt ude for byen hvor vi formentlig ville kunne campere uden at skulle betale for det. Så det var godt nok :)


Vi havde besluttet os for at tage i Sea World først, så vi stod på deres enorme parkeringsplads et kvarter efter vi havde sagt pænt farvel til de to flinke australiere. Det første indtryk er at Sea World er lidt af en blandet landhandel - der er shows med delfiner, sæler og lignende, akvarier og lignende - men også vandrutchebaner, rutchebanen Corkscrew (som selvfølgelig var lukket mens vi var der) og tilsvarende. Efter at have orienteret os gik vi ind i deres akvarium, hvor man kunne se "alt godt fra havet" - fx ordentlig store krebs og diverse farverige fisk. De havde også en hel bygning dedikeret til en søko (var det vistnok), som de havde opfostret i fangenskab, sluppet løs i det fri, hvorefter de havde fundet den strandet over et halvt år senere, for derefter at tage den tilbage i dens bassin i Sea World. Udenfor var der lidt af hvert at se, fx deres pelikaner, "handicappede" pelikaner, som havde mistet evnen til at flyve som følge af at være blevet fanget i fiskenet og lignende. Til gengæld havde de så fået et nyt liv i Sea World. Cool. I bassinet ved pelikanerne lød der pludselig et wauw fra Henriette, idet en kæmpe skildpadde pludselig stak næsen op over vandet. Jeg nåede dog desværre ikke at se den.



Anyway, vi kiggede på vores kort/program og så at der var var et par minutter til delfinshowet startede! Så vi skyndte os derop og fik slået os ned. Ikke at jeg har de vilde fordomme overfor sådan nogle dyreshows eller lignende, men delfinshowet var ikke noget jeg havde gået og tænkt vildt meget på - men må indrømme at jeg i den grad blev positivt overrasket. Når man så en delfin springe 5-6 meter op i luften og skrue rundt et par gange fik man noget af en ooohhh-oplevelse. For at sige det ligeud var man faktisk ikke til at skyde igennem når man sad og var fuldkommen betaget af hvor gennemført det var, fx når seks delfiner springer opad vandet og rammer vandet igen på samme tid. Eller når de skubbede instruktørene 4-5 meter op i luften. Det er svært at beskrive, men det var uden tvivl en af de situationer hvor man bare på ingen måde kan blive i dårligt humør :-)


Efter showet gik vi en rundt og og inspicerede de forskellige bassiner, bl.a. et hvor der var en nyfødt delfinunge, som naturligvis tiltrak en del mennesker. Efter et par ture i nogle ret underholdende vandrutchebaner hoppede vi i badetøjet og gik ind i Sea Worlds vandland. Her fik vi os et par gode grin i deres store vandrutchebane, hvor man sad 4-5 personer ad gangen i en stor gummiring. Inden vi gik ud ville vi have en sidste tur i denne, og der viste sig at være bonus! Vi kom nemlig til at køre sammen med to smækfede unger, hvilket gjorde at vi kom nedad med betydeligt højere hastighed :O)


Om aftenen kørte vi lidt ud af byen til Southport, hvor vi fandt en lille hyggelig og noget billigere campingplads som en flink gut ved navn Graham stod for. Her checkede vi ind og var derefter desværre nødt til at køre tilbage til byen igen, eftersom ingen af supermarkederne i Southport havde åbent lørdag aften (nej, det er ikke en selvfølge - hernede har størstedelen åbent til 22 eller midnat alle dage). Her fik vi købt ind, og jeg fik checket min email via et åbent trådløst netværk nede ved stranden :o)



Søndag brugte vi på at atter tage i Seaworld, da vi endnu ikke havde set det hele. Vi så bl.a. et ret grineren sælshow - hvor delfinshowet primært var imponerende og fascinerende var sælshowet mere humoristisk tilrettelagt med en lille historie med sæler som "skuespillere". God underholdning for børn og barnlige sjæle... Vi fik også prøvet deres 4D bio (3D bif med diverse vand- og rysteeffekter), hvor vi blev iført Da Sexy Goggles! Vi hang også ud ved hajbassinet som vi ikke havde nok tid til dagen før. Her kunne man både se bassinet fra overfladen og igennem de store glasruder i tunnelerne. Her kunne man komme helt tæt på bæsterne uden at blive våd (eller spist) - og iøvrigt nyde synet af alle de andre mindre fisk. Vi har været i en del akvarier og lignende med hajer på vores tur indtil videre, men Sea Worlds var klart det bedste efter min mening. Udenfor kunne man også betragte søstjerner, søpølser og lignende spøjse dyr og røre ved dem.


Inden vi smuttede hjemad satte vi os for at se Waterski Wipeout showet. Her kunne man se alle former for vandski, som de til tider lavede nogle imponerende ting på. Men generelt var showet ret usammenhængende, hvilket gjorde at det hurtigt lidt småkedeligt. Men vores anden dag i Sea World havde jo derudover været ret vellykket, så det var ikke noget der ødelagde resten af dagen.


Efter vores tur i Sea World og et smut inde i byen kørte vi tilbage til Grahams campingplads og "slog lejr" igen, mens vi overvejede hvilken forlystelsespark vi skal tage i næste gang :o)

1 Comments:

At 1:07 AM , Anonymous Anonymous said...

YOUR A HOE!!! I hope you can write an english blog for me... from: your secret lover

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home